حجت‌الاسلام آل‌هاشم در دیدار اعضای شورای سیاست گذاری شهدای ۲۷ دیماه:

شهدای ۲۷ دی به دانشجویان شناسانده شوند

۰۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۵ کد : ۱۴۵۴۰ تاپ خبر عمومی
تعداد بازدید:۶۳۳
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که نباید فرهنگ‌ جهاد، دفاع وشهادت را از یاد ببریم، گفت: عده‌ای از جوانان ما از وقایع گذشته مطلع نیستند، حتی برخی دانشجویان دانشگاه تبریز نیز از وقوع بمباران دانشگاه تبریز در ۲۷ دی ماه و شهادت ۲۲ نفر در داخل دانشگاه تبریز بی اطلاع هستند، در حالی که این موضوع و اقدامات جهادی دانشجویان در سال ۶۵ به اندازه‌ای اهمیت داشت که دشمن آن‌ها را شناسایی کرده و دانشکده را بمباران کرد.
شهدای ۲۷ دی به دانشجویان شناسانده شوند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز امروز، چهارم دی‌ماه در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری و شورای علمی همایش علمی «شهدای ۲۷ دی‌ماه» با وی، با تأکید بر این‌که نباید فرهنگ‌ جهاد، دفاع و شهادت را از یاد ببریم، گفت: عده‌ای از جوانان ما از وقایع گذشته مطلع نیستند، حتی برخی دانشجویان دانشگاه تبریز نیز از وقوع بمباران دانشگاه تبریز در ۲۷ دی‌ماه و شهادت ۲۲ نفر در داخل دانشگاه تبریز بی‌اطلاع هستند، در حالی که این موضوع و اقدامات جهادی دانشجویان در سال ۶۵ به اندازه‌ای اهمیت داشت که دشمن آن‌ها را شناسایی کرده و دانشکده را بمباران کرد.

وی اظهار کرد: امروزه اگر جوانان ما با فرهنگ شهادت و عاشورا آشنا شوند قطعاً در برابر هر نوع توطئه و تهدید دشمن بیمه می‌شوند.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، ادامه داد: تجربیات دوران دفاع مقدس تنها با برگزاری مراسم منتقل نمی‌شوند، می‌توان این وقایع را در قالب فیلم و هنر به تصویر درآورد و در اختیار جوانان قرار داد تا به‌خوبی با اقدامات شهدا در آن زمان آشنا شوند.

امام جمعه تبریز، با بیان این‌که برخی اذعان دارند برای مطالعه نیازی به کتاب نیست ولی معتقدم هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین کتاب شود، گفت: در بحث کتاب و کتاب‌خوانی، کتابخانه‌های دیجیتالی مطرح است ولی هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین کتاب شود؛ چرا که روزی ممکن است کتاب‌های دیجیتالی از بین برود ولی ماندگاری مطالب در کتاب هیچ وقت از بین نمی‌رود.

وی تأکید کرد: تجربیات نسل گذشته به نسل جدید همواره از طریق کتاب‌ها انتقال یافته است، معتقدم برگزاری برنامه‌هایی از جمله مراسم بزرگداشت یاد و خاطره‌ شهدا، نباید تنها به شکل مراسم ختم باشد، البته برگزاری چنین مراسمی نیز در جای خود لازم است ولی قطعاً برگزاری یک همایش علمی با ارائه‌ مقالات علمی در ارتباط با شهدا به‌ویژه شهدای دانشکده فنی دانشگاه تبریز هیچ وقت فراموش نمی‌شود و معتقدم این اقدام، ماندگار است.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، بیان کرد: این‌که ما در این تفکر باشیم که تمامی جوانان خود را از دست داده‌ایم کاملاً تفکری اشتباه است، در حالی که همین جوانان بعد از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، به‌عنوان مدافع حرم با دشمنان جنگیدند، امروزه جوانانی در نسل جدید حضور دارند که به‌صورت داوطلبانه در نماز جمعه و مراسم مختلف از جمله شب‌های قدر و غیره حضور می‌یابند.

وی تأکید کرد: باید قبول کنیم که روش سنتی گذشته برای جذب جوانان امروزی جوابگو نیست، ما باید روش جذب جوانان را تغییر دهیم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با تأکید بر این‌که سخت‌گیری‌های بی‌جهت باعث شده جوانان از ما فاصله بگیرند، گفت: طی بازدیدی که در روزهای ۱۶ آذر تا ۲۷ آذر از دانشگاه‌ها داشتم، جوانان زیادی را ملاقات کردم، معتقدم این تفکر که جوانان از اسلام فاصله گرفتند، تفکری کاملاً اشتباه است، روش جذب ما صحیح نبوده و امروزه روش سنتی برای جذب جوانان جوابگو نیست، باید به‌دنبال روش‌های نو برویم.

وی افزود: مقام معظم رهبری همواره به فکر، ابتکار و اختراع نو توجه زیادی می‌کنند، زمانی که برنامه‌ای را برگزار می‌کنیم، قطعاً باید آن برنامه را با سبک جدیدی برگزار کنیم تا بتوان با یک حرکت نو میان جوانان اثرگذار باشیم.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، برگزاری مراسم برای انتقال فرهنگ شهادت میان جوانان امروزی را اقدامی اثرگذار دانست و گفت: «ترویج فرهنگ شهادت» از مهم‌ترین مواردی است که دشمن می‌خواهد آن را از بین ببرد، امروزه برخی در داخل کشور به‌صورت حساب شده کار می‌کنند به طوری که برخی می‌خواستند عنوان شهید را از تابلوهای خیابان‌ها حذف کنند، البته ما در تبریز پرچمدار شده و جلوی این اقدام را گرفتیم و بعد از ما نیز با یک حرکت ملی جلوی این اقدام گرفته شد.

امام جمعه تبریز، ادامه داد: برخی افراد کوته‌فکر، برگزاری چنین مراسمی را اقدامی تکراری می‌دانند؛ در حالی که حادثه‌ کربلا و عاشورا به برکت تکرار در جامعه ما پویا و زنده است، قطعاً اگر برگزاری مراسم عاشورا تکرار نمی‌شد اکنون نسل جدید ما اطلاعی از حادثه‌ کربلا نداشتند.

وی تأکید کرد: باید با برخی اقدامات اثرگذار بتوانیم اهداف دفاع مقدس و شهدا را تبیین کرده و به نسل جوان جامعه منتقل کنیم. اکنون انجام برخی اقدامات مانند اعزام کاروان راهیان نور و برپایی موزه‌ها از جمله موزه‌ دفاع مقدس اقدام بسیار ارزشمندی است که می‌توان از طریق آن‌ها، یاد شهدا را زنده نگه داشت.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، یادآور شد: امسال همایش شهدای دانشگاه ۲۷ دی‌ماه به‌صورت علمی برگزار می‌شود، از انجام هیچ کمکی برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم دریغ نمی‌کنیم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تأکید کرد: معتقدم پرداخت به بحث شهید، شهادت و دانشگاه در جامعه مغفول مانده بود که برگزاری همایش علمی شهدا می‌تواند تا حدی جای خالی این کار را پر کند.

دکتر جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار  با بیان این‌که فعالیت شهدای 27 دی ماه در کارگاه فنی دانشگاه تبریز، در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه و تحقق اقتصاد مقاومتی بود، گفت: در سال 65 زمانی که کشور در وضعیت دشوار اقتصادی بود، جهاد دانشگاهی با خودکفایی توانست محلی را به عنوان کارگاه برای تولید ادوات نظامی اختصاص دهد؛ چرا که این اقدام ضرورت جامعه بود، بخشی از این تولیدات در صنایع ماشین سازی تکمیل و به مناطق نظامی ارسال می‌شد.

وی، با اشاره به شهادت 22 نفر از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز در 27 دی ماه سال 65، اظهار کرد: دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی است که مورد بمباران و حمله‌ی نظامی قرار گرفته و قطعا این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است که باعث شد دانشگاه تبریزعنوان مشهدالشهدای دانشگاه‌های ایران را به خود بگیرد.

محسنی، با بیان این‌که هر سال به مناسبت مراسم گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه، از خانواده‌ی شهدا دعوت ومراسمی در حد عزاداری برگزار می‌شود، گفت: برای این‌که نقش و اهمیت شهدای دانشگاه در جامعه به درستی تبیین شود، امسال تصمیم گرفتیم مدل برگزاری گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه را تغییردهیم.

وی با بیان این‌که معتقدم بحث گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه هر سال نسبت به سال‌های قبلی کم رنگ‌تر  و بی روح تر می‌شود، گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای زنده نگه داشتن بیشتر یاد و خاطره‌ی شهدا، معتقدم این مراسم باید با برنامه ریزی خاصی برگزار شود و در جامعه مغفول نماند.

محسنی با تاکید بر این‌که اگر همت و اراده کنیم می‌توانیم با افزایش ارتباط بین دانشگاه و صنعت، اقتصاد مقاومتی را  محقق کنیم،  گفت: برای این که بحث شهدای 27 دی ماه، از لحاظ علمی نمود پیدا کند و مطالب علمی آن به طور سند در جامعه ماندگار شود، تصمیماتی بر تغییر مدل برگزاری گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه اتخاذ شده است؛ چرا که صرفا برگزاری مراسم عزاداری در شان و عظمت شهدا و اهمیت کاری که در آنجا انجام می‌گرفت، نیست.

وی با اشاره به هدف برگزاری همایش گرامیداشت شهدای 27 دی ماه سال 65، گفت: این همایش با هدف ارج نهادن به نقش والای دانشجویان شهید دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس و به سبب عینیت یافتن ارتباط صنعت و دانشگاه و مثال عملی اقتصاد مقاومتی و ارتباط موضوع با گام دوم انقلاب در 25 دی ماه در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی،  متذکر شد: با توجه به این‌که این واقعه در داخل دانشگاه تبریز رخ داده است، معتقدم باید عوامل مدیریتی دانشگاه نیز برای برگزاری هر چه بهتر و در شان شهدای 27 دی، همت کنند.

دکتر نجف قراچورلو، دبیر علمی همایش  نیز در این دیدار اظهار کرد: متاسفانه امروزه اکثر دانشجویان اطلاعات زیادی از واقعه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز در 27 دی ماه 1365 ندارند، طی پنج سال اخیر جهاد دانشگاهی با افراد و راویان زنده‌ی این واقعه مصاحبه کرده و این مصاحبه ها در مجموعه‌ای توسط بنیاد شهید به صورت ملی چاپ شده است.

وی ادامه داد: هدف ما از چاپ روایات واقعه‌ی 27 دی ماه سال 65،  مستندسازی بدون تحریف از جزئیات این واقعه بود.

قراچورلو، با اشاره به برگزاری همایش گرامیداشت شهدای 27 دی ماه سال 65 در با هدف تحلیل این واقعه، گفت:  در کنار برگزاری این همایش نیز، توجه به موضوعاتی از جمله دانشگاه، دفاع و جنگ عصرهای جدید نیز مطرح شده است.

وی ادامه داد: شاید در آن دوران محاصره‌ی ما به شکل نظامی بود ولی امروزه در محاصره اقتصادی قرار داریم، به همین دلیل محورهایی در راستای جنگ‌های جدید و شبیه خون‌های فرهنگی نیز مشخص شده است.

قراچورلو تبیین وقایع روز 27دی ماه سال 65 به شکل روایت توسط بازماندگان این واقعه را از محورهای این همایش دانست و گفت: بازخوانی نقش دانشگاه و جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس، نقش تفکر جهادی در اقتصاد دانش بنیان، شناخت مبانی معرفت ارزشی شهدا و نقش آن در تحقق بیانیه گام دوم از جمله محورهای این همایش است.

وی ادامه داد: ارائه‌ی راهکارهایی جهت الگو پذیری دانشجویان از سبک زندگی شهدای دانشجویان دوران دفاع مقدس، جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان در نهادینه کردن فرهنگ مقاومت و ایثار از جمله محورهای این همایش است.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز شهدای 27 دی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی


نظر شما :