حضرت فاطمه الزهرا (س) الگویی جاودانه برای داشتن خانواده‌ای متعالی است

۱۵ دی ۱۴۰۰ | ۲۲:۵۰ کد : ۴۰۳۱۲ تاپ خبر فرهنگی
تعداد بازدید:۶۳۲
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: سبک زندگی، رفتار و منش حضرت فاطمه الزهرا(س) الگویی جاودانه برای داشتن خانواده‌ای متعالی و تحکیم آن است.
حضرت فاطمه الزهرا (س) الگویی جاودانه برای داشتن خانواده‌ای متعالی است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، فاطمه ایزدخواه، مدرس حوزه و دانشگاه، روز چهارشنبه، ۱۵ دی ماه در مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) که به همت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: امروزه یکی از علم‌های مهم و کارآمد فاطمه‌شناسی است البته اینطور نیست که الگویی نباشد اما با وجود الگوهای زیاد در جامعه، در شناسایی و معرفی آنها قصور کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر امروز زن مسلمان با سبک زندگی فاطمی آشنا شود، متوجه نقش و کاربرد مسائل مختلفی مانند ولایت‌مداری، عفاف و حجاب، قناعت و ساده زیستی، زهد و تقوا و انصاف فاطمه(س) در زندگی خواهد شد چراکه این بانوی گرامی یک شخصیت فرهیخته و دانشمند مملو از درس‌ها و نکته‌های فراوان در خصوص عوامل تحکیم خانواده و سبک زندگی است.

وی در ارتباط با روش‌های مبارزاتی و تبلیغی حضرت زهرا(س) خاطرنشان کرد: اولین مورد مربوط به نحوه‌ی سخنرانی ایشان بود چراکه می‌توان گفت در هیچ جای دنیا به اندازه‌ی ایشان در راه دفاع از ولایت سخنرانی و اعتبار گذاشته نشده است.

ایزدخواه در رابطه با خطبه‌ فدکیه حضرت زهرا(س) نیز بیان کرد: خطبه فدکیه یکی از مهمترین سخنرانی‌های حضرت زهرا(س) و ‌به‌عنوان قسمتی از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی و دلیلی بر فرهیخته بودن ایشان است که به زبان‌های مختلف دنیا نیز ترجمه شده است.

وی یادآور شد: فنون بلاغت و فصاحت به کار رفته در این خطبه بسیار زیبا بوده و درواقع شاهکار ادبیات عرب است که به دلیل ساختار لغات و الفاظی که در آن به کار برده شده یکی از ماندگارترین خطبه‌ها در جامعه‌ی بشریت به شمار می‌آید؛ بنابراین اگر فردی بخواهد به سبک زندگی متعالی دست یابد حتما باید به این خطبه رجوع کند چراکه آن را «نهج الحیات» نامگذاری کرده‌اند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه خطبه‌ فدکیه از نظر ساختاری هم دریف نهج‌البلاغه است، تاکید کرد: تمامی علوم واجب در این خطبه بررسی شده است و پیامبر اکرم(ص) فرمودند که جمیع علوم فقط در سه مورد بوده و بقیه‌ی علوم فضیلت محسوب می‌شوند که این سه علوم عبارتند از علم توحید، فلسفه احکام و اخلاقیات که هر سه در خطبه فدکیه به کار بررسی‌ شده‌اند.

وی گفت: تلاش برای گرفتن اقرار یکی دیگر تاکتیک‌های حضرت زهرا(س) بود که در واقعه‌ی غدیر غم بیش از ۱۰۰ هزار نفر مشارکت داشتند و ایشان برای دفاع از ولایت حتی از جان خود نیز گذشتند لذا ما نیز باید از امکانات استفاده کرده و از ولایت و خون شهیدان خود دفاع کنیم چراکه وقتی ما یک قدم عقب‌نشینی کنیم، دشمنان ۱۰ ها قدم پیشروی می‌کنند. 

وی افزود: سومین مورد هزینه‌گذاری ایشان در راه ولایت بود که با تمام وجود حتی از فرزندان خود در این راه استفاده کردند همچنین چهارمین مورد نیز عدم اجازه ملاقات به غاصبان ولایت بود که حضرت زهرا(س) با تحریم خود به غاصبان ولایت حق ملاقات نداد.

ایزدخواه همچنین بیان کرد: قبر حضرت زهرا(س) بنا به وصیت توصیه‌ی خود ایشان مخفی شده است که مبادا اهالی سقیفه که فرمان شکنان واقعه‌ی غدیرخم بودند، با شیون و برگزاری مراسم از وجهه‌ی ایشان برای کاسبی سیاسی استفاده نکنند.

این مدرس حوزه و دانشگاه همچنین در خصوص حجاب حضرت زهرا (س) متذکر شد: حجاب فاطمه الزهرا (س) مطابق با فاکتورهای قرآنی بود و طبق بررسی ها و تحقیقات، ایشان هنگام خروج از خانه مقنعه به سر می‌کردند که به آیه‌ی ۳۱ سوره نور اشاره دارد و کل اندام خود را با جلباب می‌پوشاندند که این مورد نیز به آیه‌ی ۵۹ سوره احزاب مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: خداوند در آیه‌ی ۵۹ سوره احزاب به پیامبر اکرم (ص) دستور داده است تا به دختران و زنان مومن بگوید که خود را با جلابیب بپوشانند تا از آسیب‌های اجتماعی مصون باشند؛ این آیه دستوری است چراکه بی‌حجابی زن ناشی از بی‌غیرتی مرد می‌باشد. 

ایزدخواه،  در پایان تاکید کرد: امیدوارم ما هم بتوانیم در سبک زندگی فاطمی پیشقدم و پیشرو و به نوعی عامل باشیم چراکه به یقین این سبک زندگی نه تنها قابل ستایش بوده بلکه قابل پیمایش نیز می‌باشد.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی


نظر شما :