همزمان با هفدهمین سالگرد درگذشت فرزند صالح انقلاب؛

ساختمان مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی به نام جهادگر فقید دکتر کاظمی آشتیانی نام گذاری شد

۱۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۰ کد : ۵۲۳۵۱ پژوهشی تاپ خبر
تعداد بازدید:۵۴۰
همزمان با ۱۴ دیماه، هفدهمین سالگرد درگذشت شهادت گونه زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، با حضور دکتر جواد احمدیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ساختمان مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی به نام ایشان نامگذاری شد.
ساختمان مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی به نام جهادگر فقید دکتر کاظمی آشتیانی نام گذاری شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی: دکتر جواد احمدیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این مراسم در خصوص زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، گفت: این شهید راه مسئولیت با حرکت جهادی خود در یکی از عرصه‌های جدید علمی دنیا ورود پیدا کرد و باعث جهش نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه رویان و درمان ناباروری شد.

وی افزود: زمانی زوج‌های ما حتی در سطوح پایین ناباروری مجبور به درمان در خارج از کشور بودند، اکنون کشور ما به یک مرکز توریسم سلامت در حوزه درمان ناباروری تبدیل شده است.

وی با اشاره به این‌که حدود ۲۰ درصد از زوج‌های ایرانی نابارور هستند، افزود: اهمیت فرزندآوری در کشور ما طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و نیاز جامعه به جوان سازی جمعیت به یک اصل مهم تبدیل شده است و عدم وجود فرزند در خانواده‌ها نیز باعث مشکلات عدیده‌ای برای خود، خانواده و جامعه می‌شود، از این رو ورود به این عرصه یکی از ضروریات کشور ما بوده و وزارت بهداشت نیز تمهیدات ویژه‌ای در این خصوص دارد.

احمدیان با اشاره به وضعیت مراکز درمان ناباروری در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: هفت مرکز درمان ناباروری سطح سه در استان وجود دارد که حدود چهار مرکز دیگر در دست اخذ مجوز است. یک مرکز درمان ناباروری سطح دو که قرار بود در بیمارستان طالقانی تبریز راه اندازی شود نیز به میانه انتقال داده شده است؛ هم‌چنین باید تلاش کنیم تا مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در محل جدید در شهرک خاوران تبریز به اسم دکتر آشتیانی به زودی راه اندازی شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: با راه اندازی این مرکز درمان ناباروری مجهز و کامل که خدمات مختلفی چون اسکان در کنار خدمات درمانی باکیفیت به بیماران خود ارائه می‌دهد، حتی می‌توانیم زوج‌هایی از کشورهای اروپایی و آمریکا را به جهت تعرفه پایین خدمات درمانی در کشور جذب کنیم. 

وی با بیان این‌که طبق اعلام وزارت بهداشت، آذربایجان شرقی بعد از تهران دومین استان با بیشترین مراکز درمان ناباروری است، اظهار کرد: مراکز درمان ناباروری استان‌های یزد و اصفهان از لحاظ تعداد پذیرش و کیفیت خدمات در رده‌های بالایی کار می‌کنند که لازم است تا در حوزه ارتقای پذیرش‌های مراکز ما نیز اقداماتی انجام دهیم.

وی هم‌چنین با اشاره به ورود جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی به عرصه‌های مختلفی چون درمان ناباروری، گفت: این سازمان منشاء اثرات فراوان بوده و متخصصان ماهر و خوبی در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان حضور دارند اما برای این‌که بخواهیم در این عرصه موفق شویم باید به دور از ترس، بلندپروازی و ریسک پذیری خود را افزایش دهیم.

وی با اشاره به حمایت‌های وزارت بهداشت از زوج‌های تحت درمان، از تعیین تعرفه پوشش بیمه درمان ناباروری خبر داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: مقام معظم رهبری بیاناتی را در خصوص افرادی که علم، تعهد، ایمان، تقوا و تلاش مضاعف را سرلوحه کار خود قرار داده و باعث جهش در قسمت‌های مختلف نظام جمهوری اسلامی شده‌اند هم‌چون شهید تهرانی مقدم و زنده یاد آشتیانی فرموده‌اند.

وی افزود: شهید تهرانی مقدم در دوران جنگ تحمیلی که هیچ امکانات نظامی خاصی نداشتیم، یک حرکت جهادی را آغاز کرد و اکنون کشور ما به خودکفایی در عرصه تجهیزات نظامی، فضایی و هسته‌ای رسیده و حتی در شرایطی قرار دارد که ادعا می‌شود برای ابرقدرتی چون روسیه تجهیزات نظامی می‌فرستد.

وی ادامه داد: سردار شهید قاسم سلیمانی نیز با تلاش‌ها و مجاهدت‌های فراوان خود در نقطه‌‍ای قرار داشت که وجودش دغدغه اصلی نظام سلطه بود و نظام سلطه در نهایت و پس از نقشه‌های متعدد توانست ایشان را به شهادت رساند.

تلاش‌های دکتر آشتیانی، ایران را در زمره کشورهای دارای تکنولوژی سلول‌های بنیادی قرار داد

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در ادامه گفت:  زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی با خدمات و مجاهدت‌های علمی خود در زمینه سلول‌های بنیادی نام ایران را در جهان پرآوازه کرد و ایران را در زمره کشورهای دارای تکنولوژی سلول‌های بنیادی قرار داد. این دانشمند فقید در سال ۱۳۶۱ با همکاری دو تن از همکارانش جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تاسیس و از سال ۱۳۷۱ با تغییرات ساختار مدیریتی جهاددانشگاهی به سمت ریاست جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران منصوب شد که این مسئولیت تا پایان دوره حیاتش بر عهده وی بود.

مهندس علی اصغر فاتحی فر، اظهار کرد: در طول دوران حیات ۴۴ ساله‌اش به موفقیت‌های چشمگیری چون گسترش روش‌های پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی جنینی و همانندسازی حیوانات دست‌یافت و گروه تحقیقاتی برای کلونینگ اولین گوسفند همانندسازی شده ایران در سال ۱۳۸۴ به دنبال تلاش‌های وی شکل گرفت.

وی هم‌چنین تولد اولین نوزاد حاصل از IVF در ایران، تولد دومین کودک حاصل از ICSI در ایران، تولد اولین نوزاد حاصل از میکرواینجکشن اسپرماتوزوآی منجمد شده، تولید نخستین رده سلول‌های بنیادی جنینی در ایران را جزو فعالیت‌های علمی وی دانست.

وی در ادامه اظهار کرد: شخصیت‌هایی هم‌چون دکتر آشتیانی و سردار سلیمانی با ایثار، تعهد و گذشتن از جان و اعتبار خودشان و مجاهدتهایی که در زمینه علم و فناوری و دفاع نظامی و حراست از کیان میهن اسلامی از خود نشان داده‌اند جمهوری اسلامی را در مقابل دست اندازیهای بیگانگان و سلطه گران بیمه کرده اند.

وی با بیان اینکه سردار بزرگوار و دکتر آشتیانی عزیز هر دو در یک مسیر گام برداشته‌اند، افزود: ما باید به داشتن چنین شخصیت‌هایی در انقلاب افتخار کنیم که تمام همت و تلاش و تعهد و تخصص خود را برای شکوفایی میهن اسلامی و پایداری انقلاب شکوهمند اسلامی  بکار بسته‌اند و امیدواریم که مسئولین و جوانان ما با تأسی از منش این عزیزان، راه و سیره این بزرگواران را در مدیریت کشور ادامه دهند.

فاتحی فر، ضمن بزرگداشت یاد و خاطره زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی افزود: ما جهادگران دانشگاهی به داشتن چنین همکاران ارزشمندی در مجموعه این نهاد انقلابی افتخار می‌کنیم که مقام معظم رهبری همواره از رشادتهای علمی این بزرگوار به نیکی یاد نموده و ایشان را به عنوان یک الگوی جوان و علمی به جامعه علمی کشور معرفی نموده است. و امروز جهاددانشگاهی به برکت داشتن چنین انسانهای بزرگی، اسم و رسمی در دنیای علمی کشور و جهان برای خود کسب نموده و تبدیل به نهال برومندی در زمینه های علمی و فرهنگی شده است که جامعه از خدمات این مجموعه در عرصه های مختلف بهره مند می شود.

سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در حوزه درمان ناباروری افزود: امیدواریم همکاران بنده در این مراکز تمام تلاش و همت خود را برای خدمت به محرومان جامعه بکار بگیرند تا بتوانیم اندکی از تلاش‌های خستگی ناپذیر این بزرگواران را درعرصه خدذمت به محرمان و نیازمندان جامعه، جبران نماییم.

انجام ۵۵ مورد اهدای جنین در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

مدیر مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از انجام ۵۵ مورد اهدای جنین در این مرکز طی شش ماهه نخست سالجاری خبر داد، گفت: طی این مدت ۴۱۴۷ فرد به مرکز مراجعه صورت گرفته است.

وی در خصوص مزیت‌های این مرکز، اظهار کرد: درصد موفقیت‌های مراحل درمانی قابل مقایسه با استانداردهای جهانی بوده و برترین پزشکان سطح شهر تبریز در این مرکز حضور دارند. 

بایبوردی هم‌چنین از افتتاح کلینیک سقط‌های مکرر جنین و درمان نازایی مردان به زودی در این مرکز خبر داد و افزود: تکنیک جدید درمانی جراحی میکروسکوپی که عواقب پایین با موفقیت و رضایت بالا دارد را نیز در این مرکز اجرا می‌کنیم.

لازم بذکر است ۱۴ دی ماه هفدهمین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی به عنوان یکی از چهره‌های درخشان علمی ایران می باشد، که با بنیان‌گذاری پژوهشگاه‌ رویان جهاد دانشگاهی و توسعه دانش سلول‌های بنیادی، سهم بزرگی در پیشرفت علمی کشور ایفا کرد و سرانجام این دانشمند نابغه در نیمه نخستین ماه فصل زمستان ۱۳۸۴خورشیدی بعد از سال ها خدمت به جامعه علمی ایران با اینکه تنها ۴۴ سال داشت، دیده از جهان فانی فروبست.

در پایان این مراسم ساختمان مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی به نام ایشان نامگذاری و رونمایی شد.

همچنین در این مراسم از پزشکان فعال این مرکز با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی


نظر شما :