گزارش صداوسیمای مرکز سهند از مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی
وقتی امید به زوجهای نابارور بازمیگردد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، با روندی که کشورمان از لحاظ نرخ رشد سالمندی طی میکند و افقی که از نظر کاهش نرخ رشد جمعیت در آینده دیده میشود، موضوع جوانی جمعیت در سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته و دولت نیز در راستای تحقق آن، گام برمیدارد.
یکی از مجموعههایی که نقش اساسی در این امر دارد، مجموعه جهاددانشگاهی است که با کمک به زوجهای نابارور، سهم قابل توجهی در امر فرزندآوری در کشور دارد. جهاددانشگاهی در استانهای مختلف، مراکز درمان ناباروری را بنا نهاده و امیدی در دل زوجهای نابارور ایجاد کرده است.
یکی از این مراکز درمان ناباروری نیز در تبریز و در مجموعه جهاددانشگاهی تبریز فعال است که از بیش از یک دهه گذشته با امکانات مجرب و با نتیجه موفقیت مطابق با استانداردهای جهانی به زوجهای نابارور آذربایجان شرقی برای فرزندآوری کمک میکند.
گزارشگران صدا وسیمای مرکز آذربایجان شرقی (شبکه سهند) برای بررسی فعالیت این مرکز و نظرات مراجعه کنندگان، سری به آن زدند.
یکی از بانوانی که در سالن انتظار نشسته و منتظر رسیدن نوبت ویزیت پزشک است، در خصوص حضورش در مرکزدرمان ناباروری جهاددانشگاهی تبریز میگوید: برای فرزندآوری به این مجموعه مراجعه کردم. قبلا به مراکز درمان ناباروری بسیاری رفته بودم اما جواب نگرفتیم ولی اکنون که برای اولین بار به این مرکز آمدیم، شکر خدا که در شرف بچه دار شدن هستیم.
وی به اینجای سخن که میرسد، چشمانش پر از اشک شده و ادامه میدهد: هشت ماه است که به این مرکز میآییم. رضایت زیادی از آن داریم. هم تعرفه آن مناسب و خوب است و هم پرسنل و پزشکان این مرکز برخورد خوبی دارند.
وی با تاکید بر اینکه تعرفه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی تبریز نسبت به سایر مراکز درمانی بسیار خوب است، میگوید: بسیار راضی هستم و حتی این مرکز را به چند زوج نابارور دیگر نیز پیشنهاد دادم.
وی در خصوص انتظاری که از مسئولان دارد، میافزاید: امیدواریم هزینه زایمان در بیمارستانها کاهش یابد. از دولت میخواهیم که به قیمت داروهای درمان ناباروری که نسبتا بالا هستند هم رسیدگی کند.
بانوی دیگری نیز با لبخند و رضایت خاطر میگوید: من هم برای درمان ناباروری به این مرکز میآیم. شکرخدا بعد از یکسال مراجعه مداوم توانستیم نتیجه بگیریم. البته سه سال قبل برای اولین بار به این مرکز آمدیم اما سهل انگاری کردیم ولی بعدا به صورت جدی ادامه دادیم.
وی ادامه میدهد: هزینههای این مرکز بسیار بهتر از سایر مراکز بیرونی است. پزشک هم یا خودمان و یا پیشنهاد خود مرکز انتخاب میکنیم.
وی میافزاید: با توجه به افزایش ناباروری در جامعه از مسئولان انتظار داریم که توجه بیشتری به درمان ناباروری داشته باشند. قیمت داروها نیز بالا است و قطعا برای زوجهایی که وضعیت مالی خوبی ندارند، تهیه آنها سخت است.
مهندس علی اصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در خصوص تاریخچه درمان ناباروری در مجموعه جهاددانشگاهی میگوید: وقتی بحث از درمان ناباوری میشود، ناخودآگاه به یاد زنده یاد سعید آشتیانی میافتیم که بنیانگذار بحث درمان ناباروری در کشور هستند. در روزگاری که شاید جامعه نیازی به این بحث نداشت و کسی فکر نمیکرد که روزی جوانی جمعیت یک معضل برای جامعه شود، ایشان، تحقیقات خود را در زمینه سلولهای بنیادی، شبیه سازی و درمان ناباروری انجام دادند و ما امروز مدیون تحقیقات این بزرگمرد هستیم.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی بیش از ۴۰ درصد درمان ناباروری کشور را عهده دار است، میافزاید: آذربایجان شرقی نیز تمام تلاشهای خود را در راستای انعقاد قرارداد با بیمهها جهت استفاده افراد کم بضاعت از خدمات درمانی این مجموعه به کار میگیرد.
وی ادامه میدهد: بیمههای تامین اجتماعی، سلامت، بسیجیان و نیروهای مسلح با مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی تبریز قراداد دارند؛ همچنین جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است که با مجموعههای خصوصی در مورد هزینهها تفاوت بسیاری دارد.
فاتحی فر تاکید میکند: همکاران ما در این مجموعه، تمام تلاش خود را برای کسب رضایت مراجعه کنندگان به کار میگیرند تا نوزادی به زوجها تحویل داده و به زندگی آنها رونق دهند.
دکتر صغری حسینی اقدم، مدیر مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی تبریز نیز در ادامه میگوید: این مجموعه از جمله افتخارات جهاددانشگاهی بوده و بیش از یک دهه با هدف تشخیص و درمان ناباوری مشغول فعالیت است. یک پک کامل از امکانات کلینیکهای متعدد شامل کلینیک درمان ناباروری مردان، ناباروری زنان، درمانگاه ایمونولوژی، ژنتیک و جنین شناسی با حداکثر توانایی و اطلاعات علمی و بهروز در این مرکز ارائه میشود.
وی میافزاید: تقریبا ماهانه بیش از یکهزار مراجعه کننده به مرکز داریم. نتایج درمانهای ما مطابق با استانداردهای جهانی بوده و آمار موفقیت درمان نیز بین ۳۰ الی ۴۰ درصد و در حد سایر کشورها است.
وی با بیان اینکه فریز تخمک، اسپرم و جنین نیز در این مرکز انجام میگیرد، گفت: با افزایش سن زنان معمولا کیفیت تخمک و باروری نیز کاهش مییابد. زنان مجرد بالای ۳۵ سال، زنان متاهلی که هنوز در فکر فرزنداوری نیستند و یا زنانی که مبتلا به بیماری چون سرطان بوده و نیاز به شیمی درمانی و رادیوتراپی دارند، از آنجایی که شیمی درمانی باعث تشدید وضعیت ناباروری میشود، میتوانند پیش از شروع دوره درمان، با مراجعه به مرکز، اقدام به فریز تخمک و جنین کنند.
نظر شما :