مدیر دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف کشور خبر داد
رشد ۲۰ درصدی جمع آوری نمونه خون بند ناف در آذربایجان شرقی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان؛ هادی جوشقانی در بازدید از مراکز پزشکی و نمایندگی بانک خون بندناف جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: بانک خون بند ناف در سال ۱۳۸۴ به همت زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی با هدف جمع آوری و ذخیرسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف فعالیت خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۴۵ نمایندگی خون بند ناف رویان در کل کشور وجود دارد، افزود: بیش از ۲۰۰ هزار نمونه خون بند ناف در بانک خصوصی و ۵۰۰۰ نمونه خون بند ناف در بانک عمومی خون بند ناف رویان ذخیره سازی شده است.
وی ادامه داد: امسال هزینه پرداختی برای متقاضیان ۱۱ میلیون تومان است و مشتریان علاوه بر مبلغ فوق، سالانه ۵۶۰ هزار تومان به عنوان شارژ نیز باید پرداخت کنند.
جوشقانی با بیان اینکه دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در تبریز در سال ۱۳۸۸ افتتاح شده است، خاطرنشان کرد: نزدیک ۸۰۰۰ نمونه خون بند ناف در استان جمع آوری شده است، باتوجه به فرهنگ سازی و افزایش تعداد شعبات در مراغه، میانه و مرند امیدواریم که با رشد قابل توجهی در جمع آوری نمونه مواجه شویم.
مدیر دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف کشور بیان کرد: جمع آوری نمونه خون بند ناف در استان نسبت به سال گذشته از رشد ۲۰ درصدی برخوردار شده است که امیدوارم باتوجه به فرهنگ سازی و تبلیغات در سطح استان تا پایان سال به ۲۵ درصد رشد ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه امسال تعداد قرارداد کل کشور نسبت به ۹ ماههی سال گذشته از ۱۵ درصد افزایش برخوردار شده است، گفت: متقاضیانی که این کار را انجام میدهند نمونه برای خانواده ذخیره میشود تا در زمان نیاز آن نمونه را دریافت کنند. کسانی که نمونه نداشته و بیمار دارند، پزشک پیوند، درخواستی را مینویسد تا ما بر اساس درخواست پزشک، در بانک سلولی جستجو کرده و نمونه مشابه این بیمار را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه بانک عمومی برای اهدا است اگر این بانک نمونه مشابه داشته باشد در اختیار خانوادهها قرار میدهیم اما اگر نمونه بیمار در بانک خصوصی وجود داشته باشد با رضایت صاحب نمونه، برای بیمار مورد استفاده قرار میگیرد که تا کنون بیشتر خانوادهها بدون دریافت هزینهای این نمونه را برای بیماران اهدا کردهاند.
جوشقانی از طرح تحقیقاتی درمان بیماریهای CP و اوتیسم با سلولهای بنیادی خبر داد و افزود: در حال حاضر دو مرحله این طرح به نتیجه رسیده و وارد فاز سه شده که بعد از تکمیل این فاز اطلاع رسانی عمومی خواهد شد.
وی اظهارکرد: از نظر ژنتیکی هر چقدر ظرفیت جمع آوری نمونه بندخون ناف بیشتر باشد به همان اندازه پیدا کردن نمونه مشابه برای بیماران راحت تر اتفاق میافتاد.
مدیر دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف کشور گفت: امیدوارم یک روزی سلول درمانی جایگزین دارو درمانی شود.
نظر شما :