برگزاری مراسم بزرگداشت دهه فجر و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، استاد حوزه و دانشگاه در این نشست تصریح کرد: برای ساخت تمدن نیاز به تولید علم داریم نه شبه علم، باید مراجع علمی این شبه علم ها را از جامعه پاک کنند. مبنا و ویژگی علم تمدن ساز عقلانیت است. علم غربی علم تجربی است اما عقل تمدن اسلامی عقل قدسی است که تفاوتهای بسیاری دارند. علم جوامع غربی نتیجهاش شده بمباران غزه، علمی است که بشر را به نابودی میرساند. فاجعه غزه انسان را شرمنده میکند. این انسانیت از جاهلیت بدتر است. تمدن غربی میگوید هدف وسیله را توجیه میکند.
حجت الاسلام مجتبی نظری در زمینه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: این بیانه یک جمله دارد؛« هدف انقلاب اسلامی، ایجاد تمدن جدید اسلامی است». خوشبختانه کشور ما در تمدن سازی سابقه دارد و با این واژه آشنا است. اندیشه انقلاب اسلامی در دست حوزه و دانشگاه است. علم تمدن ساز باید سازماندهی و به گفتمان تبدیل شود. البته تمدنسازی با پژوهش و تولید مقاله در دانشگاه اتفاق نمیافتد بلکه فقط بخشی از علم نظری قابل استفاده است.
وی با بیان اینکه بعضی علمها صرفا پژوهشی هستند اما تمدنساز نیستند، گفت: باید از تفکر جوانان در جهاددانشگاهی استفاده کرده، ساختار و محتوا را در دانشگاهها تغیر دهیم تا به سوی تمدنسازی بهتر برویم. همچنین جهاددانشگاهی برای حفظ هویت خود در دانشگاهها، باید رتبه علمیاش را بالا نگه دارد تا دانشگاهها بتوانند از این علم استفاده بیشتری بکنند.
وی بیان کرد: علت بقای جهاددانشگاهی این است که حرفی برای گفتن دارد؛ تعدادی دانشجو که به نام جهاددانشگاهی به صورت مردانه اقدامات زیادی انجام دادهاند، در عرصه جنگ، در عرصه ساخت موشک و پهباد، در عرصههای علمی و چه در انقلاب فرهنگی نام این نهاد را ماندگار کردند. این اقدامات باید روایت و به گفتمان تبدیل شود تا از یاد نرود و از ایجاد شبهه عدم حضور دانشگاه در جبهه جلوگیری شود. نسل جدید باید بداند بسیاری از آدمهای علمی نیز جهادی بودند و هستند.
وی با گلایه از عدم توجه تحلیلگران به وضعیت کشور سوریه گفت: بسیاری از تحلیلگران سیاسی از وضعیت منطقه خبردار نیستند. پناهندپان سوری در شهر هرمل لبنان با وضعیت اسفناکی زندگی میکنند و حاضر به برگشت هم نیستند زیرا شرایط بدتری در خانه دارند. باید هرچه در توانمان هست برای کمک به برطرف کردن این شرایط استفاده کرد. سوریه هنوز دوران تاریکی مانند استقلال خواهی گروههای مختلف و عدم یکپارچگی را در پیش خواهد داشت اما جوانان سوری به آن پایان خواهند داد.
وی افزود: نباید این قضیه را با دید فردی نگاه کنیم بلکه در تمدن باید نگاهی منطقهای داشت. باید دانشگاههای اسلامی را به هم متصل کنیم تا یک قدرت متحد منطقهای حتی در حد یک بیانیه ایجاد کنیم.
وی همچنین ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر با بیان اینکه دعای ماه رجب اهمیت زیادی در افزایش ثواب انسان دارد، افزود: ماه رجب، ماه ریزش رحمت خداوند است که باید تا حد توان این رحمت را جمع آوری کرد. گذشت این ماه پر برکت باعث غبطه خوردن است که چرا تلاش بیشتری برای جمعآوری ثواب الهی نکردهایم. توجه نکردن به این رحمتها حسرت آور بوده زیرا پشیمانی در قیامت زیاد است.
حجت الاسلام نظری همچنین به تفسیر دعای ماه شعبان از زبان پیامبر(ص) پرداخت و گفت: این ذکر به سجده روح و جسم و خیال اشاره میکند. باید با تمرین و تفکر بسیار هر سه لایه جسم و روح و خیال را در اجرای اعمال دینی، همراه کرد. باید در تک به تک مراحل زندگی، حقانیت خداوند را به رسمیت بشناسیم.
وی ادامه داد: در سوره فجر، والفجر یعنی قسم به فجر. فجر سه معنی دارد، ترک خوردن زمین هنگام سر از خاک درآوردن گندم، ترک خوردن آسمان هنگام طلوع آفتاب و شفق صبحگاهی، ترک خوردن قلب انسان هنگام تغیر مسیر، همانند مسیر برگرداندن حر در کربلا، از لشکر دشمن به کنار امام حسین. در ادامه سوره؛ قسم به ده شب آمده است که به تمام ده شبهایی که درمیانشان یک شب ویژه هست، اشاره میکند. به همین علت این چند روز دهه فجر نام گرفته چون روزی مهم را در بر گرفته است. همچنین قسم به جفت و تک آورده شده که به معنی قسم به خدا و آدم و حوا، قسم به خدا و روز و شب، قسم به خدا و علی و فاطمه و قسم به سپیدی روز که پس از شب میآید و حقی که بعد از باطل میآید.
در پایان این مراسم از دست اندرکاران برگزاری جشن پایان تحصیلی مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما :