انتشار کتاب «مروری بر شکل گیری آموزش پیش از دبستان در ایران» توسط انتشارات جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، در مقدمه این کتاب آمده است: «آموزش امری است فرهنگی یعنی از جنس عقیده، اندیشه، نگرش و حتی رسوم است و هرچند ظرف صد سال گذشته با علمِ آموزش عجینتر شده است (پیش از آنهم بوده ولی به شدت و گسترش این صد سال اخیر- همچون سایر علوم- نبوده)، دیدگاهها و عقاید بومی در حد یک ملت، یک قوم یا شهر و روستا در آموزش دخیل بوده. بسیاری از ایدهها و کنشهای آموزشی که در حال حاضر در کلاسهای درس آنها را میبینیم، ریشه در نگرشهای محلی و بومی آموزش دارند که بعدها با روشهای علمی، مورد پژوهش و اعتبار سنجی قرار گرفتهاند.
در پهنه بینالملل شاهد گسترش مفهومی به نام «شیوههای بومی آموزش/خلق دانش» هستیم خصوصاً در آمریکای شمالی و استرالیا؛ گرچه در اروپا از جمله نروژ هم این خط فکری رو به رشد است. این اندیشه ما را به توجه ویژه به دیدگاههای بومی درباره آموزش دعوت میکند و اینکه لازم است مربیان و متخصصان آموزش- از جمله آموزش پیش از دبستان- بدانند در گذشتههای دور چه روشها، دیدگاه و نگرشهایی درباره آموزش خردسالان در جامعه ایرانی وجود داشته است.
آگاهی از تاریخ آموزش، مسئلههای کنونی آموزش ما را بافتمند میکند و مربی یا متخصص آموزش را متوجه این موضوع میکند که مسئلههای آموزش – مثل مسئله کم یا بیسوادی، کم یا نانویسا بودن بچهها و جامعه ایرانی و ...- مسئلههایی هستند که باید تحلیل تاریخی، از نوع تاریخ فرهنگی و اجتماعی شوند و نه فقط تاریخ آنها -یعنی روند رخداد آنها در پهنه زمانی- بیان شود.
لذا توجه به تاریخ کودک و کودکی، امری ضروری است و تجمیع گذشته آموزش اوان کودکی در کشور ایران، ترسیمگر هویتی تاریخی هم برای رشته آموزش پیش از دبستان و هم برای کسانی است که در زمینه آموزشهای اوان کودکی در کشور فعالیت میکنند.»
انتهای پیام
نظر شما :