همایش «توسعه تعاونی‌های دانشجویی و دانش بنیان» در تبریز برگزار شد

۰۴ دی ۱۳۹۸ | ۱۳:۴۱ کد : ۱۴۵۳۹ پژوهشی تاپ خبر
تعداد بازدید:۸۰۹
همایش «توسعه تعاونی‌های دانشجویی و دانش بنیان» با همکاری پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در دانشگاه تبریز برگزار شد.
همایش «توسعه تعاونی‌های دانشجویی و دانش بنیان» در تبریز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر نجف قراچورلو، رئیس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی  جهاددانشگاهی  در این همایش اظهار کرد: باتوجه به این‌که سیاست کوچک سازی دولت در اقتصاد ایران در دستور کار قرار گرفته است، در نتیجه آن، اشتغال نیز محدودتر خواهد شد.

وی با بیان این‌که بخش‌های صنعتی اغلب سرمایه‌بر هستند، گفت: طی سال‌های گذشته، سیاست دولت بر روی توسعه صنایع بزرگ متمرکز بود، اما اکنون توسعه صنایع بزرگ در کشور منتفی شده است.

قراچورلو، با بیان این‌که 70 درصد سهم اشتغال مربوط به بخش خدمات است، خاطرنشان کرد: تعاونی‌ها بسترهای مناسبی برای ایجاد اشتغال، توسعه و ایجاد رشد اقتصادی در حوزه های خدماتی و صنایع کوچک هستند.

معاون پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، عنوان کرد: منابع لازم برای تشکیل یک تعاونی، از عهده یک نفر خارج است، از این‌رو تشکیل تعاونی‌ها، هم‌افزایی، تامین منابع و دستیابی به دانش فنی و مهارت لازم در این حوزه می‌تواند کارساز باشد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به تعاونی‌های دانشجویی و دانش بنیان، اظهار کرد: باید بستری باهمکاری اندیشمندان، اداره کل تعاون، کار و رفاه و سایر ارگان‌های مرتبط برای دانشجویان فراهم شده و در حوزه‌های مختلف،تعاونی‌هایی برای قشر دانشجو تشکیل شود؛ این اقدام علاوه بر غنی سازی اوقات فراغت، درآمدسازی نیز کرده و در مهارت افزایی دانشجویان برای مدیریت کسب و کار و اشتغال پایدار هم موثر است.

قراچورلو خاطرنشان کرد: باتوجه به این‌که دانشجویان با سایر اقشار تفاوت فکری و دانشی دارند، برای دستیابی به اهداف تاثیرگذار در برنامه ششم توسعه و تحقق نقش جوانان و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه بر بیانیه گام دوم انقلاب، باید زمینه تاسیس شرکت‌های تعاونی در این خصوص تسهیل شود.

سهم شرکت‌های تعاونی دانش بنیان در آذربایجان شرقی چهار درصد است

دکتر عبدالرضا واعظی، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، نیز در این همایش، بیان کرد: طی سال‌های گذشته، اتفاقاتی در دنیا رخ داده و در پی آن، مسیر اقتصاد ایران دگرگون، و منشاء قدرت و ثروت جابه جا شده است؛ به عنوان مثال از 10 شرکت، هشت شرکت آن نفتی بود، در حالی که اکنون بیشتر شرکت‌ها، شرکت‌های خدماتی هستند.

وی با بیان این‌که منشاء ثروت، دیگر فروش نفت نیست، گفت: تکیه بر درآمدهای نفتی اشتباه بزرگی است که در بودجه سال آینده نیز آمده است؛ این در حالی است که منشا قدرت از جامدات و مایعاتی چون "نفت، معادن، کارخانجات" به سمت فناوری حرکت کرده است.

دکتر واعظی، با اشاره به این‌که اکنون منشا ثروت در کارآفرینی است، خاطرنشان کرد: امروزه مرزبندی‌های دانش کمرنگ شده و در حال حاضر بازار برای کارآفرینی وسیع تر از آنی است که ما در پیش گرفته‌ایم.

وی متذکر شد: جایگاه پارک علم و فناوری مابین دانشگاه و صنعت قرار دارد و دانشجویان و اساتید باید با یکدیگر تیمی تشکیل داده و با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و فناور، محصول در بازار عرضه کنند.

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، با بیان این‌که هشت مرکز رشد و سه مرکز نوآوری در این پارک وجود دارد، بیان کرد: در مجموع 140 شرکت دانش بنیان در استان وجود داشته و متاسفانه سهم شرکت‌های تعاونی دانش بنیان در آذربایجان شرقی چهار درصد است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: ارائه تسهیلات کم بهره با باز پرداخت طولانی مدت، اعصای تسهیلات توسط پارک، استقرار در پارک علم و فناوری، توانمندسازی استارتاپ‌ها و شرکت‌ها از طریق برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف، ارائه تسهیلات تجاری سازی و بازاریابی، حمایت جهت شرکت در نمایشگاه‌های خارجی و داخلی و ... از جلمه خدمات پارک به شرکت‌های فناور و دانش بنیان است.

منصور مدیر امور تعاونی‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، نیز در این همایش تشریح کرد:  نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صحیح استوار است.

وی ادامه داد: طبق سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، بخش تعاون باید 30 درصد اقتصاد کشور را در اختیار می‌گرفت، این هدف عملاً محقق نشد و متاسفانه سهم بخش تعاون 8.9 درصد است.

نیکخواه، معافیت حق بیمه شرکت‌های تعاونی، ایجاد بانک توسعه تعاون و تاسیس صندوق ضمانت در بخش تعاون را از مزایای تشکیل تعاونی‌ها عنوان کرد.

بر اساس این گزارش، در پایان این همایش جوائزی برای ایده های برتر ارائه شده و امکان اخذ تسهیلات بانکی برای ایده‌های برتر فراهم شد.

ربات شبیه ساز پرندگان، برنامه جابزین و کلاه کاسکت مجهز به کولر و سیستم تهویه هوا برای موتورسواران از جمله ایده‌های مطرح شده در این همایش بود.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی تعاونی


نظر شما :