امضای تفاهم نامه همکاری بین جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی و مرکز تحقیقات سلول های بنیادی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، مهندس علی اصغر فاتحی فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان، روز پنجشنبه، 17 فروردین ماه، در مراسم امضای این تفاهم نامه، با معرفی فعالیتها و سوابق این نهاد، بیان کرد: جهاددانشگاهی دارای سوابق درخشانی است که تولید مهمات در کارگاه فنی طی دوران دفاع مقدس و بمباران این کارگاه در ۲۷ دی نمونهی بارز آن است، چراکه مدیریت این کارگاه توسط جهاددانشگاهی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی از بدو فعالیتهای خود در حوزههای تحقیقاتی ورود و هزینه کرده است، یادآور شد: پژوهشگاه رویان و همچنین مباحث درمان ناباروری و سلولهای بنیادی نمونهای از این فعالیتهای درخشان بوده و دکتر سعید کاظمی آشتیانی به عنوان یکی از موسسان این پژوهشگاه، بارها در بیانات رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفته و حتی به عنوان شهید نیز مورد خطاب قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلفی فعالیت داشته و به ویژه در حوزه تحقیقات شهدای بزرگواری را نثار کرده است، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی بین مراکز جهاددانشگاهی سطح کشور بیشترین تعداد شهید را دارا بوده و به همین دلیل در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی مصوب شد که روز ۲۷ دی که سالروز شهادت جمعی از دانشگاهیان و جهادگران در دانشگاه تبریز است، به عنوان روز "شهدای جهاددانشگاهی" نامگذاری شود.
فاتحی فر، با تاکید بر اینکه سازمان جهاد دانشگاهی استان در حال حاضر در حوزههای مختلف تحقیقاتی، پژوهشی، پزشکی، آموزشی، فرهنگی و... فعالیت دارد، گفت: معاونت پژوهشی این نهاد فعالیتهای مختلفی در حوزههای پزشکی و انرژیهای تجدید پذیر داشته و همچنین پژوهشکده توسعه و برنامهریزی نیز در قالب گروههای مختلف فعالیتهای برجستهای انجام میدهد.
وی به فعالیت های معاونت آموزشی جهاددانشگاهی استان نیز اشاره کرد و افزود: آموزشهای کوتاهمدت و بلندمدت با هدف اشتغالزایی به فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه می شود.
فاتحی فر همچنین تاکید کرد: در حوزه معاونت فرهنگی نیز فعالیتهای گستردهای انجام میشود که فعالیتهای رسانهای خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا از جمله آن است؛ سازمان دانشجویان نیز جزیی از معاونت فرهنگی بوده و فعالیتهایی چون مناظرات دانشجویی را همه ساله در برگزار میکند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایرا (ایسپا) به عنوان یکی از مراکز جهاددانشگاهی، اظهار کرد: نظرسنجیهای انجام شده توسط مرکز افکارسنجی ایسپا مورد وثوق مسئولان و جامعه است، چراکه نتایج نظرسنجیهای این مرکز به ویژه در ایام انتخابات تا ۹۵ درصد به واقعیت نزدیک بوده و نتایج آن معتبر است که در این رابطه قراردادهای مختلفی در حوزه افکارسنجی و نظرسنجی با ادارات مختلف داریم.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تجاری سازی نیز یکی از بخشهای جدید سازمان جهاددانشگاهی استان است، تاکید کرد: ارتباط گیری با سایر مراکز را نیز در برنامههای خود قرار دادهایم تا با همکاری و همیاری بتوانیم در حوزههای مختلفی چون تحقیقات گامهای بلندی برداریم که در این جلسه نیز امیدواریم با همکاری متخصصان حوزه پزشکی نتایج خوبی رقم زده و به برکت ماه مبارک رمضان، این تفاهمنامه نیز منشأ خیر و برکت برای جامعه شود.
دکتر محمدرضا علیزاده، رئیس مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت همکاریهای مشترک بین مراکز و نهادها برای پیشبرد اهداف، خاطرنشان کرد: از حضور جهادگران بسیار خرسند بوده و معتقدیم جهاددانشگاهی همانند الماسی است که در حوزههای فعالیت خود عملکرد درخشانی داشته است.
وی با معرفی مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی و با بیان اینکه این مرکز جزو بهترین مراکز زیر ۱۰ سال است، افزود: این مرکز جزو برگزیدگان جشنواره رازی بوده و توانست مقام اول را در گروه بیومدیکال کمتر از ۱۰ سال به خود اختصاص دهد؛ همچنین در میان ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت نیز رتبه بالایی را کسب کرده است
وی با تاکید بر اینکه اعضای مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جزو متخصصان برجسته هستند که در راستای پیشبرد اهداف مرکز تلاش میکنند، گفت: این مرکز در زمینههای مختلفی چون بالینی، حیوانی و سلولی در جنبههای مختلف فعالیتهای تحقیقاتی داشته و سرمایهگذاری کرده است.
علیپور با تاکید بر پرهیز مرکز از فعالیتهای جزیرهای و تاکید بر همیاری و همافزایی با سایر مراکز و نهادها در راستای پیشبرد اهداف، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی یکی از بهترین مراکز در این رابطه بوده و این دو مجموعه میتوانند از توان و ظرفیت یکدیگر استفاده کرده و گامهایی در مسیر پیشبرد اهداف یکدیگر و به ویژه جامعه دانشگاهی بردارند.
رئیس مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی در ادامه با تاکید بر اینکه این مرکز دارای عملکرد بینالمللی بوده و این موضوع یکی از شاخصهای اصلی مرکز است، ادامه داد: طی سال ۲۰۲۲ نزدیک ۱۹۳ مقاله داشتیم که بیش از ۵۰ درصد آن با همکاری کشورهای مختلف بوده و در این رابطه با ۳۱ کشور جهان همکاری داریم که نشان میدهد خود را محدود نکرده و ظرفیتهای داخلی و خارجی را مورد استفاده قرار میدهیم.
وی در پایان به وجود برخی محدودیتهای مکانی و تسهیلاتی در مرکز اشاره و اظهار امیدواری کرد تا درنتیجه همکاری متقابل و همافزایی با سازمان جهاددانشگاهی استان بتوان بخشی از این محدودیتها را جبران کرد.
نظر شما :