رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی:
بنای فکری شهدای بزرگوار در مساجد شکل گرفته است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، مهندس علی اصغر فاتحی فر، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان، روز چهارشنبه، ۱۰ خردادماه، در نشست با مدیر کانون مساجد استان، با تاکید بر اینکه خصایص و روحیات مسجدی در حقیقت همان خصایص شهدا است، افزود: بنای فکری، اندیشهای و عقبهی شهدای بزرگوار در مساجد شکل گرفته و قطعا بدون حضور و انس با مسجد نمیتوان مسیر شهادت را طی کرد.
وی با بیان اینکه این دو نهاد مولود انقلاب بوده و هر دو دارای مبنای فرهنگی و ارزشی هستند، اظهار کرد: جهادانشگاهی یک مجموعه خودگردان بوده و طی سالیان مختلف در حوزه فرهنگ و علم فعالیتهای گستردهای داشته است.
فاتحی فر، با اشاره به مبانی و ریشههای فرهنگی جهاددانشگاهی از بدو تاسیس، خاطرنشان کرد: این نهاد از اصالت خود به دور نیفتاده و همواره در سطح کشور سعی کرده در حوزه فرهنگی فعال بوده و نیازهای روز جامعه را جلو ببرد.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، با اشاره به فعالیتها و رسالتهای کانونهای مساجد نیز بیان کرد: باید روحیه مسجدی در این رابطه برقرار باشد، چراکه داشتن روحیه مسجدی اساس کار بوده و این روحیه سرشار از احترام، آداب معاشرتهای موثر و خصایص دینی است.
فاتحیفر در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با اینکه در یک ساختار کلی قرار دارد، اما فعالیتهای خود را بر اساس ظرفیتها و امکانات، بر مبنای بومی سازی پیگیری میکند، اضافه کرد: جهاددانشگاهی در حوزه آموزش نیز فعالیتهای بسیاری داشته و گستردهترین سیستم آموزشی را دارد که در قالب هفت گروه آموزشی فعالیتهای خود را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه پژوهشی نیز فعال بوده و این بخش گستردهتر از حوزه آموزشی است، خاطرنشان کرد: مرکز انرژیهای تجدیدپذیر نیز در این معاونت بیش از یک دهه فعالیت دارد که در قالب آن با شرکتها و ارگانهای مختلف قراردادهایی را منعقد کرده و نیروگاههای خورشیدی راهاندازی میکنیم.
فاتحی فر، افزود: طبق مصوبه دولت و در راستای خودکفایی مددجویان کمیته امداد نیز نیروگاههای خورشیدی را راهاندازی کردیم که با تولید برق برای مددجویان درآمدزایی به همراه دارد؛ همچنین برای مردم عشایر نیز پکهایی را پیشتر کار کرده بودیم و در حال مهندسی معکوس پک جدید برای عشایر هستیم تا از انرژی برق بهرهمند شوند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان، مباحث پزشکی را نیز جزوی از فعالیتهای جهاددانشگاه برشمرد و افزود: جهاددانشگاهی در این رابطه انرژی بیشتری صرف کرده و فعالیتهای پزشکی را در حوزه طب کار، کلینیک پیشگیری و مرکز درمان ناباروری پیگیری میکند.
وی در ادامه به فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی استان نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشکده جهاددانشگاهی استان در سه گروه مدیریت توسعه، برنامه ریزی شهری و جامعه شناسی با ارگانها و شرکتها در حوزه مطالعاتی فعالیت و همکاریهایی دارد.
فاتحی فر، در خاتمه با ابراز خرسندی از این نشست، تاکید کرد: جهاددانشگاهی در هر بخشی که بتواند کمک رسان کانونهای مساجد استان بوده و در توسعه و رشد کانونها موثر واقع شود، آماده همکاری و تعامل است.
فعالیت بیش از یک هزار و ۴۰۰ کانون فرهنگی هنری مساجد در آذربایجانشرقی
مرتضی شفیعی، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان، نیز در این نشست با اشاره به فعالیت یک هزار و ۱۴۲۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد شهری و روستایی استان، گعت: بیش از ۶۰ درصد این کانونها در مساجد روستایی فعال است.
وی با اشاره به هدف گذاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سالجاری در راستای توجه به مناطق محروم و کم برخوردار، به ویژه مناطق حاشیه نشین، خاطرنشان کرد: طبق این هدفگذاری، مباحث آموزشی، فرهنگی، هنری، قرآنی و تمامی نیازهای معرفتی منطقه با محوریت مساجد پیگیری میشود.
شفیعی، با تاکید بر راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد بعد از منویات رهبر معظم انقلاب در جمع فعالان قرآنی، یادآور شد: در آذربایجانشرقی نیز ۱۱۰ کانون به عنوان پایگاه قرآنی مطرح شدهاند که خدمات قرآنی مختلفی را به اهالی منطقه ارائه میدهند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد آذربایجانشرقی با بیان اینکه امسال شانزدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان آغاز شده و بعد از فرآیند ثبتنام، به تدریج بحث داوریها شروع میشود تا برگزیدگان مرحله کشوری معرفی شوند، ادامه داد: بخش اعظمی از فعالیتهای کانونهای مساجد در حوزه آموزش و همچنین مباحث فرهنگی و هنری است.
وی با بیان اینکه به زودی دورههای مدیریت فرهنگی در مساجد، کار تشکیلاتی و شبکه سازی را در مساجد با حضور اساتید برجسته کشوری و استانی رقم خواهیم زد، افزود: اعتقاد داریم تمام متولیان امور مساجد باید همدل و همراه شده و بدون اختلاف در مسیر اهداف و آرمانهای واحد گام بردارند که بر این اساس تمامی متولیان مساجد را دور یک میز جمع کردهایم تا کار منسجم تشکیلاتی و فرهنگی را مرور کرده و فراگیریم.
شفیعی، با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی تئاتر، سرود، هنرهای تجسمی و... در کانونهای مساجد، یادآور شد: اثر گروه نمایش کانون ایثار مسجد المهدی واقع در مارالان نیز در جشنواره تئاتر رضوی حائز رتبه شد که این امر نشان از ظرفیتهای عظیم مساجد داشته که باید شناسایی و پرورش یابند.
مدیر ستاد فهما آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به فعالیت بیش از ۶۰۰ باب کتابخانه باز، مخزندار و دارای قرائت خانه در کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: این کتابخانهها بسیار فعال بوده و تعدادی نیز به صورت شبانه روزی فعالیت دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هر نهاد انقلابی با عنوان جهادی، قطعاً تفکری ارزشمند در دل خود و در میان نیروهای خود دارد، افزود: جهاددانشگاهی جزو نهادهایی است که در عرصههای آموزشی، علمی و پژوهشی خدمات بسیاری ارائه میکند.
نظر شما :