نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی بیان کرد:
فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف الهام بخش است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد علی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز عصر جمعه ۲۲ مردادماه در دیدار جمعی از اعضای سازمان جهاددانشگاهی استان به مناسبت چهل و یکمین سالگرد تاسیس این نهاد انقلابی، اظهار کرد: جهاددانشگاهی ترکیب جهاد و دانشگاه و مولود مبارک انقلاب اسلامی و جزو معدود رویشهای اصیل انقلاب بوده که امروزه آن نهال نورس انقلاب تبدیل به درخت تناور و ثمربخشی شده است.
وی با تاکید بر اینکه تلفیق جهاد با علم و دانش و دانشگاه، پیام بسیار واضح و روشنی دارد، افزود: آنچه از فعالیتهای جهاددانشگاهی بعد از انقلاب نمایان است، کارآمدی و به روز بودن آن بوده و این نهاد انقلابی با تعامل سازنده در عرصههای ملی و حتی بین المللی منشا آثار بسیار خوبی بوده است.
وی گفت: جهاددانشگاهی توانسته نیازهای کشور را به خوبی شناسایی و برای رفع آنها، طرح و ایده نو ارائه کند، این نهاد میتواند دانشجویان را در داخل دانشگاه هدایت کرده و آنها را به پختگی و کمال برساند.
حجت الاسلام آل هاشم با تاکید بر لزوم تقویت سازمان جهاددانشگاهی استان، اظهار کرد: یکی از ماموریتهای جهاددانشگاهی به عنوان رابط بین دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای کارآمد و متعهد هست، که عملکرد این نهاد در این مورد نمره قابل قبولی دارد.
امام جمعه تبریز، افزود: جهاددانشگاهی به عنوان یکی از نهادهای مهم، پویا و تاثیر گذار برخاسته از یکی از آرمانهای انقلاب بوده و در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، فناوری، پزشکی و ... خوش درخشیده و دستاوردهای ارزشمند و تاثیرات مهم و زیربنایی در بخشهای مختلف جامعه داشته و نقش مهمی در توسعه و پیشرفت جامعه دارد.
وی خطاب به کارکنان سازمان جهاددانشگاهی، گفت: قدر خودتان را بدانید، روی اسم جهاددانشگاهی تکیه کنید و مقتضای این اسم حقیقتا در حوزه دانشگاه، جهاد کنید. به کارهایی که انجام دادید راضی نباشید و سعی کنید حداقل ۱۰ برابر کارهای انجام شده را در روزهای آتی انجام دهید.
امام جمعه تبریز ادامه داد: سعی کنید پایه مستحکم و مقاومی داشته باشید، انقلابی بودن را حفظ کنید و روی ایمان، تعهد، باورهای شجاعت آور و عزت آور کار کنید.
وی تشریح کرد: جهاددانشگاهی کارهای مهمی بعد از انقلاب انجام داده و فعالیتهای جهاددانشگاهی کاملا نمایان، روشن و امیدبخش است. این نهاد، نهادی پویا و تاثیرگذار بوده که میتواند با اقدامات علمی، پژوهشی، آموزشی و نظری خود در تربیت نیروهای متخصص، نخبه و تحصیل کرده و جذب اساتید صاحبنظر موفق عمل کند و در جهت پیشبرد برنامههای توسعه کشور و گام دوم انقلاب، گامهای اساسی بردارد.
آل هاشم، تاکید کرد: جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است، یک سمت گیری و یک حرکت رو به جلو هست که هرچه این فرهنگ را در جامعه رشد بدهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال پیش برده ایم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاددانشگاهی، گفت: مقام معظم رهبری به فعالیتهای جهاددانشگاهی علاقه ویژهای دارند، رهبری نظرشان بر این بود که جهاددانشگاهی باعث شده نیروهای مخلص انقلابی فعالیتهای علمی و فناوری را در فضای اسلامی جهاددانشگاهی انجام دهند.
دکتر جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار گفت: جهاددانشگاهی که بنا به تعبیر رهبر معظم انقلاب، مولود انقلاب است، از آغازین روزهای تشکیل و در برهههای مختلف وظیفه رفع مشکلات جامعه را برعهده گرفته است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است که در حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ فعالیت دارد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی به صورت تخصصی فعالیت میکند و پروژههای متعددی را در سطح کشور و استان در حوزههای مختلف انجام میدهد.
محسنی همچنین به نظرسنجیهای مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) نیز اشاره کرد و افزود: این مرکز در زمینههای مختلفی نظرسنجی انجام میدهد که متاسفانه آنچنان مورد اقبال برخی سازمانها و دستگاهها قرار نمیگیرد. آخرین نظرسنجی این مرکز نیز مربوط به انتخابات ریاست جمهوری بود که با نتایج نهایی انتخابات نیز مطابقت کامل داشت.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی به فعالیت خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا اشاره کرد و ادامه داد: در طول یکسال گذشته بیش از ۱۱ هزار خبر توسط خبرگزاری ایسنا تولید و انعکاس یافته است.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب، متذکر شد: جهاددانشگاهی از حیث ورود افراد جوان یک مجموعه پویا است و ما افتخار میکنیم که جوانان بسیاری با ورود به این نهاد، تجربه کسب کردهاند و در راستای بیانیه گام دوم انقلاب نیز در جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی برگزاری نشستهای تخصصی را با دانشجویان و اساتید دانشگاه و سایر ارگانها در دستورکار قرار دادهایم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی گفت: جهاددانشگاهی از بدو تاسیس سعی کرده در حوزههای مختلف با حداکثر توان خود حرکت کند و الحمدالله توانسته تاثیرگذاری خود را در بیشتر حوزهها اثبات کند.
وی با بیان اینکه این نهاد نسبت به شرایط جامعه و نیازهایی که وجود دارد، اقدامات مختلفی انجام داده است، اظهار کرد: در بخش فعالیتهای پزشکی به موضوعاتی مانند درمان ناباروری و در حوزه فنی و مهندسی به تولید نیروگاههای خورشیدی ورود کرده و در بخش علوم انسانی نیز پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی را تشکیل داده که این اقدام در راستای تامین نیازهای علوم انسانی انجام شد.
محسنی در ادامه، راهاندازی مرکز درمان ناباروری در راستای توزیع عدالت اجتماعی را از دستاوردهای مهم این نهاد انقلابی عنوان کرد و افزود: این مرکز به عنوان یکی از مراکز معتبر در استان برای رفاه حال عمده بیمارانی که جهت درمان از استان ما به سایر مناطق مراجعه میکردند، ایجاد شد و در راستای تکمیل این مرکز بهعنوان یکی از مراکز علمی ـ تخصصی، امکان تشخیص ژنتیک جنین قبل از انتقال را فراهم کردیم.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۲۰ هزار نفر توسط مرکز درمان ناباروری و آزمایشگاه تشخیص طبی جهاد دانشگاهی استان پذیرش میشوند، اظهار کرد: تاکنون ۲۰۷۰ خانواده توسط مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان صاحب فرزند شدهاند.
وی در ادامه به راه اندازی کلینیک زخم اشاره کرد و گفت: این کلینیک با هدف ارتقای خدمات بهداشتی درمانی و در راستای گسترش خدمات در دوران کرونا در مرکز پزشکی جهاددانشگاهی استان راهاندازی شده است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی با یادآوری راهاندازی مرکز فناوری انرژیهای نو، اظهار کرد: راهاندازی مرکز فناوری انرژیهای نو از جمله دستاوردهای مهم سازمان جهاددانشگاهی استان بوده و گامهای موثری در طراحی و تولید نیروگاههای خورشیدی برداشته شده است؛ این مرکز با همکاری کمیته امداد توانسته ۴۰ خانوار را در سطح استان از لحاظ مالی به خودکفایی برساند.
وی همچنین به فعالیتهای آموزشی این نهاد نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به شرایط کرونا و نیاز جامعه و دغدغه جوانان، این نهاد از سال گذشته به امر اشتغال نیز وارد شده و در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ نفر در سطح استان در حال آموزش هستند که از این تعداد ۱۵۰۰ نفر تاکنون به بازار کار معرفی شده و اتصال بازار و رسیدن به شغل پایدار برای این افراد انجام گرفته است و مابقی افراد نیز طی برنامه ریزی انجام گرفته وارد بازار کار خواهند شد.
نظر شما :